Pumpa- och lammbredie


Portioner: 4
Du behöver: 

600 g lammbog
2 tsk rapsolja
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
2 tsk ingefära, riven
2 kanelstänger
3 kryddnejlikor
3 msk tomatpuré
2 msk mörkt muscovadosocker
lammbuljong
200 g butternutpumpa
salt och svartpeppar

Tärna lammbogen. Hetta upp rapsoljan och fräs lök, vitlök, ingefära och kryddor i 3 minuter. Tillsätt lammet och bryn. Tillsätt tomatpuré, socker och lammbuljong tills det täcker köttet; sjud i 1 timme. När köttet är mört, tärna pumpan och tillsätt. Sjud ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och socker.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen