Pumpa- och äppelsoppa

Viktigt är att du väljer äpplen av en syrligare sort, exempelvis Gravensteiner eller Belle de Boskoop, för att inte soppan ska bli för söt. Detsamma gäller vinet, det ska vara friskt och knastertorrt. Vill du inte ha chili på soppan kan du rosta pumpakärnor att strö över, eller ta rostade och hackade hasselnötter.


Portioner: 4
Du behöver: 

ca 700 g pumpa
2 syrliga äpplen (ca 200 g)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
5–7 dl grönsaksbuljong
2 dl torrt vitt vin
salt och peppar

Servering
1 dl matlagningsyoghurt
1/2 röd chilifrukt
persilja

Skala och skär ner pumpa, äpple, lök och vitlök i grova bitar. Hetta upp olja och fräs vitlök och lök en kort stund i den.

Tillsätt övriga ingredienser; börja med 5 dl buljong och tillsätt mer om det behövs när du mixar. Sjud tills pumpan är mjuk. Mixa till en slät soppa och smaka upp med salt och peppar.

Servering: Skär chili och persilja tunt. Slå upp soppan i tallrikar. Toppa med yoghurt, chili och persilja.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman