Du behöver

1 rimmat kalvlägg
grönsaksfond
kycklingfond
4 st gulbetor
bärkapris
lökringar
mjöl
ägg
panko eller ströbröd
persilja, hackad

Vinägrett
1/3 Chardonnayvinäger
2/3 olivolja, gärna spansk
socker

Portioner
cirka 1 sylta/terrinform
Koka kalvlägget mört i lika delar grönsaksfond och kycklingfond, det tar cirka 2 timmar. Plocka loss köttet från benet och se till att det är fritt från senor. Lägg köttet i en terrinform klädd med plastfilm. Pressa syltan över natten under tung vikt.

Koka gulbetorna med skalet på i lättsaltat vatten. Skala gulbetorna, skär dem i kvartar och marinera dem i vinägrett ett par timmar. Vänd lökringarna i lite mjöl, doppa dem i uppvispat ägg och därefter i panko eller ströbröd och hackad persilja. Fritera dem gyllene i olja och låt droppa av på hushållspapper. Skiva upp syltan och servera den med gulbetorna, bärkapris delad på längden och gärna med lite ljummen fond.
Fotograf