Pressylta på skånsk limousinkalv, marinerade gulbetor, kapris och lökchips


Portioner: cirka 1 sylta/terrinform
Du behöver: 

1 rimmat kalvlägg
grönsaksfond
kycklingfond
4 st gulbetor
bärkapris
lökringar
mjöl
ägg
panko eller ströbröd
persilja, hackad

Vinägrett
1/3 Chardonnayvinäger
2/3 olivolja, gärna spansk
socker

Koka kalvlägget mört i lika delar grönsaksfond och kycklingfond, det tar cirka 2 timmar. Plocka loss köttet från benet och se till att det är fritt från senor. Lägg köttet i en terrinform klädd med plastfilm. Pressa syltan över natten under tung vikt.

Koka gulbetorna med skalet på i lättsaltat vatten. Skala gulbetorna, skär dem i kvartar och marinera dem i vinägrett ett par timmar. Vänd lökringarna i lite mjöl, doppa dem i uppvispat ägg och därefter i panko eller ströbröd och hackad persilja. Fritera dem gyllene i olja och låt droppa av på hushållspapper. Skiva upp syltan och servera den med gulbetorna, bärkapris delad på längden och gärna med lite ljummen fond.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen