Potatiscrème med brynt lök, forellrom och sparris

En riktigt god potatispuré är fantastiskt! Känn dig fram till exakt hur mycket smör och mjölk du vill tillsätta för perfekt smak och konsistens. Primörerna kan bytas ut allteftersom våren kommit längre.


Portioner: 4
Du behöver: 

800 g mandelpotatis
ca 2 dl mjölk
100 g smör, rumstempererat
salt och peppar

8 knipplökar, gula eller röda
rapsolja
1 knippe grön sparris
10–12 rädisor
1 dl forellrom
3 salladslökar
salladsskott
salt och peppar

Koka potatisen med skal. Skala därefter och passera gärna potatisen genom en potatispress. Tillsätt uppvärmd mjölk efterhand liksom rumstempererat smör; rör om tills du har får en krämig potatispuré. Smaka upp med salt och peppar.

Halvera knipplökarna, lägg dem i form och ringla över rapsolja. Ugnsbaka på 200° tills de är mjuka och har fått färg. Dela sparrisen i mindre bitar och koka dem mjuka. Finstrimla salladslöken.

Lägg upp potatispurén i mitten på tallrikarna. Lägg upp lökarna, sparrisen, rädisor, salladsskott och forellrom. Avsluta med att strö över salladslöken.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman