Pot-au-feu

Namnet betyder »gryta på elden«. Här kokar man styckningsdetaljer som blir goda av långkok tillsammans med oxsvans eller märgben. Grytan kan gärna serveras med några av dessa tillbehör: stark fransk senap, pepparrot, grovt salt, cornichoner och persilja.


Portioner: 6
Du behöver: 

600 g kalvlägg
4 bitar oxsvans
2 gula lökar
2 stora morötter
1 stjälk selleri
4 majrovor
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
3 kryddnejlikor
1 knippe timjan
salt och peppar

Skala och dela alla rotfrukter och grönsaker i grova bitar. Lägg detta tillsammans med köttet och kryddorna i en stor gryta, täck med vatten och låt sjuda i cirka 3 timmar. Byt på slutet gärna ut purjolöken mot en ny, som får koka med de sista 10 minuterna. Ta även upp timjan ur grytan och använd ny istället.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman