Pomeransvinägrett med grönsallad

Fruktsaften ger en ny dimension till vinägretterna, där vi är vana vid syra från vinäger eller de mer traditionella citrusfrukterna. Gillar man inte pomeransen är det självklart bara att byta ut den mot sin favoritsyra.


Portioner: 4
Du behöver: 

1/2 dl rapsolja, mild och blommig
1/2 dl pomeranssaft
1 tsk råsocker
salt och peppar

1 huvud isbergssallad
100 g sugar snaps (sallatsärtor)
1 bit gurka
2 äpplen
1 knippe ärtskott
salt och peppar

Blanda rapsolja, pomeranssaft och råsocker till vinägretten. Smaka av med salt och peppar.

Skölj och riv salladen. Dela sugar snapsen. Skär gurkan och äpplena tunt. Blanda allt och vänd ner ärtskott och vinägretten. Smaka av med salt och peppar.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman