Istället för lime används pomeranssaft, vilket ger en helt ny smak men ändå ett igenkänningsmoment.
Du behöver

600 g torsk
2 vitlöksklyftor
2 dl surdegssmulor
smör att steka i
1 knippe körvel
1/2 citron, skalet
1 stor pomerans, skalet
100 g smör
salt och peppar

Portioner
4
Baka torsken i ugn på 150° till en innertemperatur av cirka 45°. Skär vitlöken fint. Stek brödsmulorna och vitlöken krispiga i smöret. Riv citronskalet och blanda med brödsmulorna. Smaka av blandningen med salt och peppar. Plocka under tiden ner körveln i fina små vippor. Riv pomeransskalet. Smält 100 g smör; när det precis börjar bli gyllene, tillsätt pomeransskalet och låt det bli brynt. Lägg torsken på tallriken, skeda över pomeranssmöret. Toppa med brödet och körveln. Avsluta med salt och peppar.
Fotograf