Tänk på att inte salta ärtpurén för mycket, eftersom den serveras till ostronen med egen sälta.
Du behöver

8 ostron

Ärtcrème
6 dl gröna ärtor
2 schalottenlökar
1 dl fiskbuljong
1/2 dl vitt vin
1 msk pepparrot, riven
salt och svartpeppar

Friterade jordärtskockor
3 jordärtskockor
rapsolja

1 dl forellrom

Portioner
4
Ärtcrème: Koka schalottenlök och ärtor i buljongen och vinet i 3 minuter. Mixa till en slät crème. Smaka av med pepparrot, salt och svartpeppar.

Friterade jordärtskockor: Skala och skär jordärtskockorna mycket tunt och strimla dem sedan. Värm rapsoljan till 180° och fritera jordärtskockorna. Låt rinna av på papper. Salta.

Öppna ostronen och slå dem med tillsammans med sitt vatten i koppar. Sjud i vattenbad 3–5 minuter.

Fyll glas med ärtcrèmen och toppa med ostronen. Dekorera med forellrommen och avsluta med jordärtskockorna.
Fotograf