Pilgrimsmusslor är en verklig delikatess och brukar finnas frysta i välsorterade livsmedelsbutiker – ofta till ett hyfsat pris. Det brynta smöret lyfter musslorna till nya höjder!
Du behöver

2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
12 pilgrimsmusslor, färska eller tinade
1 tsk rapsolja
50 g smör
1 dl hackad persilja
1 krm salt
svartpeppar

Portioner
4
Finhacka de bägge löksorterna.
Torka av musslorna och pensla dem med lite olja. Stek musslorna på bägge sidor i en het teflonpanna tills de får yta och nätt jämnt är genomstekta, cirka 2 minuter per sida. Fördela på fyra varma tallrikar.

Lägg smöret i pannan och bryn det lätt tills det får en gyllene färg. Rör i lök och persilja. Salta och peppra. Häll smöret över musslorna och servera omedelbart, gärna med ett gott bröd att suga upp smöret med.
Fotograf