Perfekt som aptitretare eller förrätt till grillfesten i sommar.
Du behöver

Avokado- och majsrelish

2 avokador
2 dl majskorn
3 msk rödlök, finhackad
1/2 dl koriander, grovhackad
1/2 dl limejuice
2 msk crème fraiche
Salt och nymald svartpeppar


16 tortillachips, naturella eller med chilismak
16 pilgrimsmusslor, utan skal och rom
1 msk majsolja
Salt och nymald svartpeppar

Portioner
4

Avokado- och majsrelish: Skala och grovhacka avokadorna. Rosta majskornen i panna tills de fått färg. Lägg samtliga ingredienser i en skål och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Vänd musslorna i oljan, salta och peppra. Grilla på väl förberedd het grill eller på ett grillstekjärn som är riktigt hett. Musslorna ska efter grillning absolut ha en rå kärna. Arrangera chipsen på ett stort fat eller, om det är en förrätt, på 4 tallrikar. Lägg en klick avokado- och majsrelish på varje chips och toppa med en mussla. Strö hackad koriander över och servera direkt.