Pasta med rostad blomkål och ricottacrème


Portioner: 4
Du behöver: 

300 g körsbärstomater
3 dl blomkål, skuren i mindre bitar
1 dl flagad mandel
300 g lufttorkad chorizo
200–250 g ricottaost
2 msk gräddfil
olivolja
salt och peppar

4 port capellini

Halvera tomaterna och lägg på en plåt, salta och peppra. Ringla över olivolja. Baka i ugnen på 125° i 3 timmar.

Hetta upp lite olja i en panna och tillsätt blomkålen; låt den få en gyllene, fin färg. Torka ur pannan och rosta mandeln gyllene i den. Rör ut ricottan med gräddfil, smaka av med salt och peppar. Koka pastan. Skär upp chorizon. Blanda pastan med ricottan, blomkålen och mandeln; smaka av med salt och peppar. Strö över tomaterna och chorizon.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman