Ragun måste få tid att sjuda på spisen. Den mår bara bättre av att lagas dagen innan servering för att alla smaker ska sätta sig, så koka den med fördel kvällen före.
Du behöver

500 g högrev
olivolja
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 morötter
2 stjälkar blekselleri
2 rosmarinkvistar
1 lagerblad
2 burkar (à 400 g) krossade tomater
2 dl torrt vitt vin
salt och svartpeppar

4 port pasta
parmesan
oregano

Portioner
4
Putsa högreven och skär den i små tärningar. Skär morötterna i små tärningar och skär sellerin i tunna skivor. Bryn köttet i olivolja; salta och peppra. Finhacka lök och vitlök; fräs det i stekpanna. Tillsätt lök samt övriga ingredienser till grytan med köttet. Koka under lock på svag värme i cirka 1 timme. Koka under tiden pastan. Blanda ragun med den nykokta pastan. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med hyvlad parmesan och strö över nyplockad oregano.
Vinförslag
2322 Il Conte Montepulciano d’Abruzzo 2012, Abruzzerna, Italien 67:–
Fotograf