En enkel dessert att göra, som kan förberedas ett par dagar i förväg. Följ noga instruktionerna för hur man ska göra med lakritspulvret så att det inte bildas några klumpar. Ta gärna fram desserterna en liten stund innan de ska serveras så att man slipper äta dem kylskåpskalla.
Du behöver

4 dl grädde
2 1/2 msk socker
1–2 msk lakritspulver
1 1/2 gelatinblad

garnering

färska hallon

Portioner
4

Koka upp hälften av grädden med socker och lakritspulver; vispa så att pulvret löser sig. När pulvret löst sig, häll i resten av grädden och koka upp igen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i minst 5 minuter. När grädden kokat upp, dra av kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen så att de löser sig. Häll upp smeten i portionsformar och ställ i kyl i ett par timmar, eller tills panna cottan har stelnat; det tar cirka 3 timmar.

Garnera med färska hallon, eller rör ihop tinade hallon till en hallonsås.

Fotograf