Oxfilé med senaps- och gräddbräserade champinjoner


Portioner: 4
Du behöver: 

600 g oxfilé
salt och svartpeppar

potatisgratäng
1 kg potatis
2 gula lökar
2 tsk salt
svartpeppar
2 1/2–3 dl grädde
3 dl ost, riven

haricots verts
150 g haricots verts
1 aubergine
rapsolja
salt och svartpeppar

champinjoner
100 g champinjoner
smör
2 msk grovkornig senap
1 1/2 dl grädde
salt och svartpeppar

Dela oxfilén i fyra portionsbitar. Bryn i smör, salta och peppra. Stek färdigt i ugn vid 110° till önskad innertemperatur.

Potatisgratäng: Skala potatis och lök och skär i tunna skivor. Varva potatis och lök i en smord form. Salta och peppra. Slå över grädden och avsluta med osten. Baka vid 200° i 45–50 minuter, tills potatisen är mjuk.

Haricots verts: Blanchera haricots vertsen. Skär fyra tunna skivor av auberginen, strö salt över och låt ligga 5 minuter. Torka av vätskan med papper. Gör fyra paket av bönorna genom att linda auberginen runt om. Stek i rapsolja tills auberginen får fin färg.

Champinjoner: Skär champinjonerna i skivor. Bryn i smör. Tillsätt senap och grädde och låt koka ihop till en simmig konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera oxfilén med potatisgratängen, haricots verts-paketen och champinjonerna.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen