Ostron toppade med äpplen i ingefärsvinägrett

Äpplen, granatäpple och ingefära blir en underbar kombination till de salta ostronen. Gör gärna vinägretten några timmar innan ostronen ska avnjutas så den hinner få fram smakerna.

Du behöver: 

12 ostron
limezest

Ingefärsvinägrett
1 schalottenlök
1 Granny Smith-äpple
2 msk granatäppelkärnor
1 1/2 tsk ingefära, riven
3 msk olivolja
1 1/2 msk vit balsamvinäger
salt och svartpeppar

Tärna schalottenlök och äpplen fint. Blanda alla ingredienser till vinägretten, smaka av med salt och svartpeppar. Öppna ostronen och toppa dem med äpplen i ingefärsvinägrett. Dekorera med limezest.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman