En riktigt klassiker och en perfekt början för er som ännu inte blivit ostronfrälsta. Belonostronen är riktigt köttiga och fiskas i Bohuslän. Gott!
Du behöver

4 st belonostron
250 g bladspenat
1 st schalottenlök - finhackad
1 stänk Pernod
parmesanost

hollandaisesås

150 g Smör
3 st Äggulor
2 tsk citron - pressad
2 msk Vatten
salt och vitpeppar
tabasco

Portioner
4

Hollandaisesås: Skira smöret. Blanda citron, äggulor och vatten; vispa skummigt i vattenbad. Tillsätt det skirade smöret i en fin stråle under kraftig vispning. Smaka av med salt, vitpeppar och tabasco.

Öppna ostronen, ta ur varje ostron och rengör skalets insida. Fräs spenat och schalottenlök till gyllenbrun färg och avsluta med ett stänk Pernod. Fördela spenaten i de fyra skalen, lägg på ostron och hollandaisesås, riv parmesan över och gratinera i ugn på 220º. Servera ostronen varma med väl kyld champagne.

Fotograf