Jag kommer faktiskt inte ihåg när jag använde huvudsallad senast, men den ligger ju alltid där i butiken. Den är vacker och med rätt tillbehör också god. Här serverar vi hela huvudet med tillbehören på bladen.
Du behöver

4 små huvuden huvudsallat
1 knippe grön sparris
2 kronärtskockor
1/2 gurka
300 g körsbärstomater
100 g lufttorkad skinka
200 g comté
4 ägg

Senapsvinägrett
3 msk skånsk grovkorning senap
1 msk vinäger
1 dl rapsolja
salt och peppar

Portioner
4
Skölj och plocka bort tråkiga blad från huvudsallaten. Koka den gröna sparrisen och kronärtskockorna. Dela gurka och tomater i mindre bitar. Pochera äggen i sjudande vatten med lite ättika.

Senapsvinägrett: Blanda senap och vinäger. Tillsätt rapsoljan i tunn stråle medan du mixar. Smaka upp med salt och peppar.

Servering: Dela kronärtskockor och sparris i mindre bitar. Bred ut och tryck till sallatshuvudena och lägg på tallrik. Strö över sparris, kronärtskockor, gurka, tomater, skinka och comtéosten. Lägg äggen i mitten av salladen och ringla över vinägretten.
Fotograf