Servera som lunchsallad eller som tillbehör.
Du behöver

8 polkabetor
2 msk vitvinsvinäger
6 msk neutral rapsolja
1 nypa salt
4 dl kokt röd quinoa, kall
4 dl kokta soldatbönor eller canellinibönor, kalla?
2 rödlökar?
1 stort knippe slätpersilja
1 kruka mynta?

Portioner
4

Blötlägg den röda quinoan i kallt vatten och låt stå över natten. Nästa dag, slå av vattnet och koka sedan quinoan enligt anvisning på paketet. Häll av kokvattnet och skölj quinoan i ett durkslag. Blötlägg bönorna i minst 8 timmar eller över natten. Koka sedan bönorna enligt anvisning på paketet. Skrubba betorna rena under vatten. Hyvla dem fint med mandolin, eller skär dem i mycket tunna skivor. Blanda vinäger och olja i en plastpåse tillsammans med hälften av myntabladen. Lägg i betorna, vänd runt dem och låt dra i cirka 10 minuter. Skala och finhacka rödlökarna. Hacka persilja och resterande mynta fint. Blanda samman alla ingredienserna i en stor salladsskål och servera.

Fotograf