Musselknyte med dill- och citronsmör

Skölj och tvätta musslorna och lägg dem i ett foliepaket tillsammans med smaksättarna. Lägg smöret i en spritspåse och spritsa över musslorna när de öppnat sig, eller skeda smöret över.


Portioner: (6 port som tilltugg)
Du behöver: 

1 nät blåmusslor
1 schalottenlök
1 dl torrt vitt vin
1 knippe timjan

Dill- och citronsmör
150 g smör, rumstempererat
1 citron, skalet
2 msk dill, finskuren
salt och peppar

Gå igenom musslorna; kasta öppna eller skadade musslor och dra bort skägget från de hela. Lägg musslorna på aluminiumfolie. Hacka löken och strö den över musslorna. Blanda ner timjankvistarna och slå på vinet. Stäng igen aluminiumfolien till ett hårt paket. Lägg paketet på grillen i cirka 5 minuter; musslorna är färdiga när de öppnat sig. Det tar lite olika lång tid beroende på hur het grill du har.

Dill- och citronsmör: Rör smöret med rivet citronskal, dill och lite salt och peppar. Lägg gärna i en spritspåse.

Servering: Spritsa eller klicka ut smöret i de öppna musslorna och servera musslorna direkt från grillen om du serverar dem som tilltugg.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman