Gräddkaramellen är magiskt god. Jag kan verkligen rekommendera er att göra en stor sats för att sedan ha i kylskåpet, där den håller cirka en vecka. Det puffade bovetet smakar precis som barndomens kalaspuffar. En riktigt god dessert helt enkelt.
Du behöver

Munkar på rismjöl
6 cl vatten
10 g jäst
50 g ljus sirap
2 msk mörk rom
1 ägg
25 g smör
2 g salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk hjorthornssalt
130 g rismjöl

Karamell med puffat bovete
3 dl socker
60 g mjölkchoklad
1 dl puffat bovete

Marinerade plommon
3 röda plommon
1 dl sockerlag (lika delar vatten och socker)
2 dl sudachijuice eller yuzujuice
1 dl shisojuice

Gräddkaramell
100 g mjölk
150 g grädde
50 g socker
60 g äggula
15 g smör
100 g mjölkchoklad
1 gelatinblad
en nypa salt

Portioner
4-6
Munkar på rismjöl: Kör alla ingredienser i maskin till en smidig deg. Rulla bollar i önskad storlek. Fritera munkarna i 180° varm olja tills de blir gyllenbruna. Låt rinna av på papper, rulla i socker.

Karamell med puffat bovete: Gör en karamell på sockret. Tillsätt mjölkchokladen och rör runt. Tillsätt puffat bovete. Häll ut smeten på bakmatta och platta till så att det inte blir för tjockt.

Marinerade plommon: Kärna ur plommonen. Skär köttet i små bitar och lägg i en blandning av sockerlag, sudachijuice och shisojuice. Låt ligga i lagen och marinera, gärna över natten.

Karamellgräddkräm: Gör en karamell på sockret. Tillsätt grädde och mjölk, sedan äggulan och värm till 81°. Häll blandningen över chokladen. Tillsätt gelatinet och smöret. Smaka upp med lite salt och låt stelna i kylen över natten. Häll gärna karamellen i en spritspåse.

Servering: Lägg de marinerade plommonen i en skål och strö över det puffade bovetet. Spritsa in gräddkaramellen i munkarna.
Fotograf