Mört fläsk med tagliatelle


Portioner: 4
Du behöver: 

800 g fläskkarré
1 stor gul lök
2 tomater
2 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
6 timjankvistar
1 rosmarinkvist
3 msk balsamvinäger
salt och peppar

4 port tagliatelle

persilja
olivolja

Lägg fläskkarrén i en emaljerad gryta med lock. Skär lök och tomater i grova bitar. Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem i grytan. Slå över de krossade tomaterna, örterna och balsamvinägern. Salta och peppra. Lägg på locket och ställ in hela grytan i 125° varm ugn i 4 1/2–5 timmar.

Koka tagliatellen. Drag isär köttet och plocka det i mindre bitar. Ta bort kvistarna från örterna. Blanda köttet med tagliatellen samt lök- och tomatblandningen i grytan. Smaka av med salt och peppar. Strö över rikligt med persilja och ringla över olivolja.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman