Lyxa till vardagen med en riktigt härlig morotskaka med smak av ingefära.
Du behöver

3 ägg
3 dl råsocker
3 1/2 dl morötter, rivna
3 msk färsk ingefära, riven
1 citron, rivet skal och saft
2 dl mandel, hackad
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Glasyr

200 g färskost, typ Philadelphia
2 dl florsocker
100 g smör eller margarin
1 msk citronsaft
1/2 citron, rivet skal

Garnering

1 morot

Portioner
1 kaka

Sätt ugnen på 175° Smörj en rund bakform med 22 cm diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Skala och riv morötterna och ingefäran fint. Rör ner morötter, ingefära, citronskal, citronsaft, yoghurt och mandel. Blanda bakpulver och vetemjöl i en bunke, rör ner blandningen i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter; prova med en sticka att kakan är klar. Ta ut kakan och låt den svalna.

Garnering: Blanda alla ingredienserna till glasyren, gärna med elvisp. Bred glasyren jämnt över kakan. Skala och strimla en morot med grönsakssvarv eller zestjärn. Dekorera kakan med strimlorna och ställ den kallt fram till servering.