Misosoppa med dumplings


Portioner: 4
Du behöver: 

8 dl dashibuljong

ca 4 msk misopasta

Dumplings
20 wontonplattor
10 shiitakesvampar
1 dl böngroddar
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1/2 msk ingefära, riven
1/2 dl ostronsås
2 msk citronsaft
salt och svartpeppar

Servering
2 cm citrongräs
4 salladslökar

Koka upp dashibuljongen. Ta kastrullen från värmen och rör ner misopastan.

Dumplings: Finhacka svamp, böngroddar, schalottenlök och vitlök. Hetta upp oljan och fräs de hackade ingredienserna i 5 minuter. Ta pannan från värmen och vänd ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela svampfräset på wontonplattorna och kläm ihop med hjälp av vatten. Ånga i 7–8 minuter.

Servering: Skär citrongräs och salladslök tunt. Slå upp soppan och strö över citrongräs, salladslök och wakamesjögräset. Servera dumplingarna till.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman