Du behöver

8 dl dashibuljong

ca 4 msk misopasta

Dumplings
20 wontonplattor
10 shiitakesvampar
1 dl böngroddar
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk neutral olja
1/2 msk ingefära, riven
1/2 dl ostronsås
2 msk citronsaft
salt och svartpeppar

Servering
2 cm citrongräs
4 salladslökar

Portioner
4
Koka upp dashibuljongen. Ta kastrullen från värmen och rör ner misopastan.

Dumplings: Finhacka svamp, böngroddar, schalottenlök och vitlök. Hetta upp oljan och fräs de hackade ingredienserna i 5 minuter. Ta pannan från värmen och vänd ner övriga ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela svampfräset på wontonplattorna och kläm ihop med hjälp av vatten. Ånga i 7–8 minuter.

Servering: Skär citrongräs och salladslök tunt. Slå upp soppan och strö över citrongräs, salladslök och wakamesjögräset. Servera dumplingarna till.
Fotograf