Makrill i tunnbröd med mandelpotatis, Västerbottensost, gräddfil och rödlök

En snällare variant av surströmmingsklämma. Har du tid att baka ditt eget tunnbröd är det såklart fantastiskt gott. Eller lägg tillbehören på knäckebröd – det blir också riktigt smarrigt.


Portioner: 4
Du behöver: 

4 tunnbröd
400 g rökt makrill
8 mandelpotatisar, kokta
2 dl Västerbottensost, riven
1 dl gräddfil
1 rödlök

Servering
100 g smör
dill

Bryt ner makrillen i ganska stora bitar. Skiva potatisen. Skala och skär rödlöken i tunna båtar. Bred ett lager gräddfil på ett tunnbröd. Fördela potatisen över och lägg på makrillen. Strö över rödlök och Västerbottensost.

Servering: Bryn smöret i en kastrull. Slå lite brynt smör över klämman, klipp över dillen och rulla sedan ihop tunnbrödet med fyllningen.

Bild för Sofie Karlsson

Mer från Sofie Karlsson


Bild för Sofie Karlsson
Bild för Sofie Karlsson