Päronens färg blir helt fantastiskt vacker när de kokas i de röda lingonen! Det blir godast om man använder sig av söta saftiga päron för att möta de syrligare lingonen. Sötman kan regleras genom att tillsätta mer eller mindre socker, beroende på vilket som passar var och en bäst.
Du behöver

4 päron
1 dl lingon
1 dl koncentrerad lingonsaft
6 dl Vatten
2 Stjärnanisar
2 Kanelstänger
4 msk Socker
2 dl Grädde

Portioner
4

Skala päronen och skär av det knubbiga i botten så att de kan stå upp. Ställ dem i en kastrull; tillsätt lingon, lingonsaft, vatten, stjärnanis, kanel och socker. Vätskan ska nå helt eller nästan helt över päronen. Sjud upp på svag värme och låt sjuda tills päronen är mjuka men fortfarande lite krispiga. Ta ur päronen och koka ihop lagen till cirka 5 dl. Slå lagen över päronen och låt dem stå i lagen över natten. Vänd dem någon gång medan de ligger i lagen så att de blir lika röda runtom.

Servering: Vispa grädden fluffig. Servera päronen med en del av lagen och den vispade grädden. Vill man kan man ljumma upp päronen lite i lagen före servering.

Fotograf