
Här har jag valt färdiga kex, men den som vill bakar egna några dagar innan. Den syrliga löken lyfter den kallrökta laxen, som ibland kan kännas lite tung.
Du behöver
400 g kallrökt lax
1 msk skånsk senap
citronsaft
2 msk gräslök, finskuren
salt och peppar
Syrlig rödlök
1 rödlök
3 msk citronsaft
neutrala kex
Portioner
10-12
Skär laxen fint och vänd runt den med senap och gräslök. Smaka upp med citronsaft, salt och peppar.
Syrlig rödlök: Skala och skär rödlöken tunt; lägg i en skål. Häll över citronsaften och låt stå minst ett par timmar, men gärna över natten.
Skeda upp laxen på kexen och toppa med rödlöken.
Syrlig rödlök: Skala och skär rödlöken tunt; lägg i en skål. Häll över citronsaften och låt stå minst ett par timmar, men gärna över natten.
Skeda upp laxen på kexen och toppa med rödlöken.
Fotograf