Du behöver

laxmousse
150 g varmrökt lax
2 gelatinblad
3 dl crème fraiche (34%)
1/2 dl gräslök, hackad
1 msk citronsaft
salt och vitpeppar

1 dl laxrom

kaviaryoghurt
(ca 3 dl)
2 dl matlagningsyoghurt
1/2 dl Kalles kaviar
1 rödlök, finhackad
1 msk koriander, hackad
salt och svartpeppar

Portioner
8
Laxmousse
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa crème fraichen fast. Plocka laxköttet och vänd ner i crème fraichen tillsammans med gräslöken och citronsaften. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mikrovågsugnen. Rör i gelatinet under ständig omrörning. Smaka sist av med salt och vitpeppar. Forma moussen till ägg och ställ dem i kyl för att stelna.

Kaviaryoghurt
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och svartpeppar. Vid servering läggs laxmoussen på en salladsbädd. Ringla över kaviaryoghurten och toppa med laxrommen.
Fotograf