Lax med gurka, sojamajo, sjökorall och krasse

Enkel och lätt rätt med krispighet från gurkan och sälta från sjökorallen. Skär gurkan tunt på mandolin eller med skalare.


Portioner: 4
Du behöver: 

400 g laxfilé
1 mindre gurka
smörgåskrasse
sjökorall

Sojamajo
2 äggulor
2 msk ljus soja
1 tsk senap
1 1/2 dl neutral rapsolja
peppar

Putsa och skär laxfilén i tunna bitar och lägg upp på tallrik eller fat. Skala gurkan och skär den tunt på mandolin eller med hjälp av skalare.

Sojamajo: Lägg äggulor, soja och senap i en skål. Mixa i rapsoljan och smaka upp med peppar.

Klicka ut sojamajon på tallriken med laxen. Fördela gurkan. Avsluta med att strö över krasse och sjökorall.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman