Lättrökt silverål på kavring med ägg royal och kvittenmarmelad

Du behöver: 

1 1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
3/4 dl äggula (ca 4 stora äggulor)
salt och peppar

Kvittenmarmelad
2 kvittenfrukter
4 dl vatten
1–1,5 dl socker
1 liten bit vaniljstång
en skvätt grenadin
liten bit apelsinskal
rökt silverål (gärna från Kemira)
kavring i skivor

Blanda grädde, mjölk och äggulor, smaka av med salt och peppar. Slå upp blandningen i en smord terrinform. Grädda i 110° ugn tills den stannat, ställ kallt och låt svalna. Skala kvittenfrukterna, ta bort kärnorna och dela i tärningar.

Koka tärningarna mjuka i vatten smaksatt med socker, vaniljstång, grenadin och apelsin. Lyft upp frukttärningarna och passera dem, koka eventuellt ihop marmeladen något, låt svalna. Vid serveringen stansas äggstanningen och kavringen ut i lika stora cirklar. Skär till bitar av ålfilén och lägg dem på kavringen. Toppa med ett litet ägg av kvittenmarmeladen, garnera med gräslök.

Receptet är skapat och lagat av:
Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen