Lammlägg i ugnen

Så gott och så vackert att servera när köttet har dragit ihop sig och benet blottats. Ställ benet på tallriken och servera med puylinser, eller varför inte med en potatis- och selleripuré.


Portioner: 4
Du behöver: 

4 lammläggar
smör
12 pärllökar
3 palsternackor
1/2 rotselleri (ca 4 dl tärnad)
2 vitlökar, King Solo
6 timjankvistar
4 dl rött vin
salt och peppar

Tag bort alla hinnor på lammläggen. Skala pärllökarna. Dela rotsellerin och palsternackorna i stora tärningar. Dela vitlökarna på hälften. Bryn lammläggar, pärllökar, rotselleri, palsternack och vitlök i smör. Lägg det brynta i en ugnsfast form, slå över vin, lägg i timjan och stek i ugnen vid 160° i cirka 1 1/2 timme. Lägg över kött och pärllökar i annan form. Koka ihop rödvinet till en sås. Stöt vitlöken och rotsellerin medan såsen kokar. Sila, smaka av med salt och peppar. Slå såsen över köttet och lökarna.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman