Detta är ett ypperligt sätt att ta hand om hela kycklingen. Benen, låren eller klubborna är både saftiga och har mycket smak, vilket gör att de passar utmärkt för att koka en stund. Salladen serveras medan den fortfarande är spänstig och krispig.
Du behöver

1 kg kycklingben
3 msk rapsolja
5 msk japansk soja, Kikkoman
2 msk flytande honung
1/2 chilifrukt, strimlad
1 tumme ingefära, skivad
1 msk torr sherry
1 1/2 dl vatten
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 salladslökar

Ljummen sallad på haricots verts och blandad svamp
400 g haricots verts
10 shiitakesvampar
100 g ostronskivling
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 lime
1 tsk flingsalt
svartpeppar

Portioner
4
Skölj och torka av kycklingbenen med hushållspapper. Bryn benen lätt i rapsolja. Slå på soja, sherry, honung och vatten. Lägg ner chili och ingefära i grytan. Hacka salladslöken grovt och lägg ner i grytan med övriga ingredienser. Salta och peppra. Sjud kycklingen under lock i 20 minuter.

Ljummen sallad på haricots verts och blandad svamp: Bryt ostronskivlingen i bitar och skär ner shiitakesvampen. Värm olja i en panna och bryn svampen tills den fått färg. Strimla vitlöken och tillsätt den i pannan tillsammans med haricots verts. Fräs grönsakerna i 5 minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar.

Servering: Servera kycklingen direkt ur grytan tillsammans med den ljumma salladen. Servera som den är eller tillsammans med ris.
Fotograf