Köttfärslimpa

Husmanskost som säkert väcker matminnen hos många. Denna köttfärslimpa är fylld med bland annat skogschampinjoner och serveras med gräddsås, lingon och gurka.


Portioner: 4
Du behöver: 

1½ dl mjölk
½ dl ströbröd
1 ägg
500 g blandfärs
1 gul lök
8 skogschampinjoner
2 msk smör
salt och peppar

GRÄDDSÅS
3 dl vatten
1 buljongtärning (svamp)
2 dl vispgrädde
½ tsk ättiksprit
salt och peppar

SERVERING
12 potatisar
1 dl rårörda lingon
4 inlagda gurkor

KÖTTFÄRSLIMPA
Sätt ugnen på 150°. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt ägg och färsen. Hacka löken och champinjonerna fint. Stek dem i smöret tills de fått fin färg. Låt svalna något och tillsätt i färsen. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till en fin limpa och lägg i en smörad form. Grädda i ugnen i ca 35 minuter.

GRÄDDSÅS
Koka ihop vatten och buljongtärningen med grädden i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och ättiksprit.

SERVERING
Skala och koka potatisen. Servera köttfärslimpan med gräddsåsen, lingon och gurka

Bild för Sofie Karlsson

Mer från Sofie Karlsson


Bild för Sofie Karlsson
Bild för Sofie Karlsson