Husmanskost som säkert väcker matminnen hos många. Denna köttfärslimpa är fylld med bland annat skogschampinjoner och serveras med gräddsås, lingon och gurka.
Du behöver

1½ dl mjölk
½ dl ströbröd
1 ägg
500 g blandfärs
1 gul lök
8 skogschampinjoner
2 msk smör
salt och peppar

GRÄDDSÅS
3 dl vatten
1 buljongtärning (svamp)
2 dl vispgrädde
½ tsk ättiksprit
salt och peppar

SERVERING
12 potatisar
1 dl rårörda lingon
4 inlagda gurkor

Portioner
4
KÖTTFÄRSLIMPA
Sätt ugnen på 150°. Blanda mjölk och ströbröd och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt ägg och färsen. Hacka löken och champinjonerna fint. Stek dem i smöret tills de fått fin färg. Låt svalna något och tillsätt i färsen. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till en fin limpa och lägg i en smörad form. Grädda i ugnen i ca 35 minuter.

GRÄDDSÅS
Koka ihop vatten och buljongtärningen med grädden i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och ättiksprit.

SERVERING
Skala och koka potatisen. Servera köttfärslimpan med gräddsåsen, lingon och gurka
Fotograf