Karamelliserad ananas och persimon med ingefärscrème

Koka upp rårörsocker med lite vatten för att få en så fin karamell som möjligt utan klumpar. Detta tillsammans med lite smör ger frukten en riktigt god yta. Ingefärscrèmen bryter av det söta med lite syra och sting. Om du vill kan du strö över lite finskuren chili för lite mer hetta.


Portioner: 4
Du behöver: 

ca 1/2 ananas
2–3 persimonfrukter
1 dl rårörsocker
2 msk vatten
50 g smör

Ingefärscrème
3/4 dl färskost
3/4 dl crème fraiche
1 msk ingefära, riven

Servering
kokosflingor
mynta
flingsalt

Skala och skär ananas och persimon i skivor. Lägg socker och vatten i en stekpanna; låt det smälta och få en gyllene ton. Lägg i frukten och låt den bli karamelliserad. Lägg i smöret den sista minuten.

Ingefärscrème: Blanda färskosten med crème fraiche och ingefära.

Servering: Lägg den varma frukten på tallrik. Klicka ut ingefärscrèmen. Toppa med kokosflingor, mynta och lite flingsalt.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman