Du behöver

Fikonvinägrett
1 msk fikonmarmelad
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk olivolja
salt

300 g kantareller
1/2 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
4 skivor toastbröd
100 g chèvre
olivolja
smör
salt

Fikonvinägrett: Blanda samtliga ingredienser till vinägretten och smaka av med salt.

Rensa kantarellerna, hacka lök och vitlök. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek kantarellerna i olivolja i cirka 2 minuter. Tillsätt sedan smör, lök och vitlök och stek dem ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och rosta brödet.

Servering: Servera kantarellerna på toastbrödet och smula över chèvren. Ringla fikonvinägretten runt om.

Kommentar: Att servera kantareller före kräftorna är ganska vanligt, men här kommer lite nya, snygga smaker in och gör det mer spännande.

Fotograf