Kalvlever anglaise

Kalvlever ska alltid stekas hastigt i het panna och serveras rosa till röd, inte genomstekt. De klassiska tillbehören till en anglaise, alltså på engelskt vis, är bacon och kapris. Det är också gott att lägga till äpple, som i så fall steks lätt i panna.


Portioner: 6
Du behöver: 

500 g kalvlever
vetemjöl
salt och peppar
150 g bacon
4 msk kapris
smör

Servering
potatispuré
persilja

Stek baconet lite knaprigt. Smörstek kaprisen. Ta bort hinnan runt levern genom att skära ett litet snitt och sedan dra av hinnan. Vänd levern i vetemjöl, salta och peppra. Stek levern i smör; den ska fortfarande vara lite rosa i mitten. Lägg upp på tallrik med baconet och kaprisen. Servera potatispuré till och strö över persilja.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman