Kalops med krossad potatis, senap och ättiksgurka

Förmodligen en rätt där de flesta har sin egen favorittouch. I annat fall kanske detta kan bli din personliga favoritkalops. Potatisen krossas för att den lättare ska kunna dra åt sig mer av kalopsens goda sky


Portioner: 4
Du behöver: 

1 kg högrev
2 gula lökar
2 morötter
1/2 msk mjöl
5 lagerblad
10 kryddpepparkorn
3 kryddnejlikor
1 l vatten
salt och peppar
smör

Servering
kokt potatis
grovkorning senap
ättiksgurka

Skär köttet i 4 cm stora bitar. Skala och hacka lök och morot. Lägg en klick smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om. Pudra över lite mjöl och lägg ner grönsakerna samt kryddorna; slå på vattnet. Låt grytan puttra under lock i cirka 1 1/2 timme. Smaka av grytan med salt och peppar.

Servering: Skala och koka potatisen. Krossa den lätt medan den fortfarande är varm. Servera den krossade potatisen till kalopsen tillsammans med senap och gurka.

Bild för Sofie Karlsson

Mer från Sofie Karlsson


Bild för Sofie Karlsson
Bild för Sofie Karlsson