Du behöver

600 g Kalkonfilé

Citron och dragonmarinad

1 st citron
2 st lime
2 kvistar dragon
1 dl Olivolja
salt och svartpeppar

Quinoasallad med torkade tranbär och rostade nötter

3 dl quinoagryn
6 dl hönsbuljong
0.5 dl Pumpafrön
1 dl torkade tranbär
3 msk Olivolja
salt och svartpeppar

Ingefärsyoghurt

2 dl turkisk yoghurt
2 msk ingefära färsk
salt och svartpeppar

Portioner
4

Skär citronen och limerna i skivor, skär dragonen grovt. Blanda med olivoljan och smaka av med salt och svartpeppar.Låt kalkonfilén marinera.

Quinoasallad med torkade tranbär och rostade nötter: Skölj quinoagrynen och koka dem sedan i hönsbuljong i 20 minuter, låt svalna. Rosta hasselnötter och pumpafrön i en torr panna, grovhacka dem. Blanda quinoagrynen med nötter och tranbär. Ringla över olivoljan och smaka av med salt och svartpeppar.

Ingefärsyoghurt: Riv ingefäran och blanda den med yoghurten. Smaka av med salt och svartpeppar.Grilla kalkonfilén. Skär upp filén i skivor före servering. Ringla ingefärsyoghurten över kalkonfilén och servera tillsammans med quinoasalladen.

Fotograf