Inkokt päron med stjärnanis- och vaniljsmak samt apelsingrädde

Klassisk dessert som är bra till fester eftersom den går så bra att förbereda; päronen blir bara godare om de får dra i lagen ett par dagar. Grädden är endast lätt vispad och toppad med apelsinzest för extra varma vintersmaker.


Portioner: 4
Du behöver: 

4 päron
1 l vatten
2 dl rårörsocker
3 stjärnanisfrukter
1 vaniljstång

Apelsingrädde
2 dl vispgrädde
1 apelsin, rivet skal

Häll vatten och socker i en kastrull. Dela vaniljstången, skrapa ur märgen och lägg det och stången i kastrullen tillsammans med stjärnanisen. Koka upp. Skala päronen och skär dem i botten så att de kan stå. Lägg päronen i en burk och slå den varma lagen över. Låt svalna och ställ sedan i kyl.

Apelsingrädde: Vispa grädden lätt och luftig. Riv apelsinskalet på ett fint rivjärn.

Servering: Ställ päronen på en tallrik. Skeda upp grädden och strö över det rivna apelsinskalet. Skeda gärna över lite extra lag.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman