Du behöver

3 humrar
500 g piggvarsfilé
salt och vitpeppar
pressad citron
1 dl vitt vin

Sås
1 l hemlagad fiskbuljong
1 l vitt vin
10 champinjoner
4 dl vispgrädde
salt och vitpeppar
cayennepeppar
pressad citron

Grönsaker
2 morötter
1 purjolök
1 bit rotselleri
1 fänkålshuvud
1 bit kålrot

Portioner
10

Klyv humrarna på längden, spara stjärtarna i sitt skal. Knäck klorna med en nötknäckare och ta ut köttet.

Sås: Krossa hummerskalen i bitar. Koka upp buljong och vin och lägg i skalen. Skär fötterna på champinjonerna i bitar (spara hattarna) och tillsätt dem. Koka sakta cirka 20 minuter. Sila upp och blanda med grädden. Koka samman till cirka 8 dl, såsen ska vara ganska tunn. Smaka av med salt, vitpeppar, cayennepeppar och citron.

Grönsaker: Strimla alla grönsakerna fint och koka dem krispiga var för sig. Skiva champinjonhattarna tunt och smörstek dem hastigt, blanda med grönsakerna. Lägg i durkslag med hummern ovanpå, lägg på lock och håll varmt över ånga från kokande vatten.

Skär fisken i bitar och lägg i smörad traktörpanna; salta, peppra och droppa citron över. Häll på det vita vinet. Sjud försiktigt 2-3 minuter tills fisken stannat och precis är genomkokt. Lägg fisk och hummer i djupa tallrikar med grönsakerna ovanpå och fördela såsen runtom.

Fotograf