Du behöver

1.5 kg lammracks
2 msk Smör
2 msk Honung
2 st vitlöksklyftor - skalade och finhackade
1 dl Olivolja
2 kvistar rosmarin
2 tsk skånsk senap
salt och peppar

Portioner
8

Låt lammet ligga ute i rumstemperatur i 30 minuter före tillagning. Salta och peppra köttet och bryn det i smör i hett stekjärn. Finhacka en av rosmarinkvistarna och blanda med övriga ingredienser till en glaze, låt dra några minuter. Pensla lammet med glazen och lägg den andra rosmarinkvisten på toppen. Stek lammet i ugn på 130° till en innertemperatur på 53°. Låt vila i 30 minuter innan det trancheras.

servering: Tranchera lammet och servera till mangosallad, svensk caesarsallad och bakad rabarber. Gott också med lökmarmelad med mynta och/eller örtsås. Kan serveras varmt som kallt.

Fotograf