Du behöver

1,5 kg kalvfilé eller kalvrygg
8 bakpotatisar
5 dl kycklingbuljong
2 kvistar färsk rosmarin
4 vitlöksklyftor
800 g ostronskivling
2 schalottenlökar, hackade
hackad persilja
1 litet knippe färsk dragon
500 g haricots verts
smör
salt och peppar
ev. rödvinssås till serveringen

Portioner
8
Skala potatisen och stansa eller skär ut ”puckar”. Lägg dem i en eldfast form och fyll formen med kycklingbuljong smaksatt med rosmarin och vitlök. Sätt in i 150° varm ugn tills potatisen är färdig, cirka 1 timme. Krydda kalvköttet och bryn det runt om. Ställ in i ugnen tillsammans med potatisen. Låt köttet stå inne tills det har en innertemperatur av cirka 58°, ta ut köttet och låt det vila minst 10 minuter före serveringen.

Koka haricots verts i lättsaltat vatten, häll av och smaksätt med smör och hackad dragon. Stek svampen i smör tillsammans med lök, smaka av med salt, peppar och hackad persilja.
Tips: Rätten kan serveras på olika sätt, antingen med en rödvinssås, med buljongen från potatisen eller som en svampsås om svampen tillagas. Välj din favorit.

Fotograf