Du behöver

1.5 kg fläskkarré
4 st vitlöksklyftor - rivna
2 msk persilja - strimlad
2 msk dragon - strimlad
2 msk citronskal - rivet
1 dl Olivolja
salt och peppar

topping

1 knippe grön sparris - knopparna
2 dl rökt sidfläsk - tärnat
1 dl pinjenötter - rostade
2 dl murklor
salt och peppar

karamelliserad fänkål och rödlök

4 st fänkålsstånd - ansade och delade på mitten
4 st rödlökar - skalade och delade på mitten
2 msk Smör
1 msk fänkålsfrön - mortlade
2 dl vitt vin
1 dl Vatten
1 dl grönsaksfond
3 msk Honung
3 msk rörsocker
salt och peppar

Portioner
8

Skär till fläskkarrén så att den får jämna sidor och blir rektangelformad. Salta och peppra. Bryn fläskkarrén i stekjärn på alla sidor, glöm inte kortsidorna. Blanda övriga ingredienser i en fryspåse till en marinad. Lägg steken i marinaden och låt stå i kylen över natten. Stek i ugn på 175° tills innertemperaturen når 69°. Låt vila.

topping: Stek sidfläsket i het panna tills det blir gyllenbrunt. Häll av lite av fettet och tillsätt murklor, pinjenötter och sparris. Låt fräsa ett par minuter. Salta och peppra

karamelliserad fänkål och rödlök: Sautera lök och fänkål i smör på båda sidorna i en stor, vid panna på hög värme, tills de blir gyllenbruna. Strö över mortlade fänkålsfrön, salt och peppar. Tillsätt vin, vatten, fond, smör och honung så att löken och fänkålen nästan täcks. Låt koka upp och sänk sedan värmen, bräsera tills det blir mjukt. Smaksätt med mer salt och peppar om det behövs.

servering: Tranchera fläskkarrén och lägg tillbaka köttet i ugnsformen. Lägg den bräserade fänkålen och löken runt om. Strö över toppingen. Rätten kan serveras både varm och kall.

Tips: Fläskkarrén behöver inte marineras över natten om du inte har tid. Gnid då in marinaden innan du bryner den och sätt in steken direkt i ugnen. Fläskkarrén smakar även gott kall och kan med fördel skäras i skivor och ligga i kylen över natten, med eller utan marinad.

Fotograf