Superenkelt. Lägg allt i en form och sätt in i ugnen. Cirka 30 minuter senare är det färdigt – och mycket gott.
Du behöver

1 hel kyckling

Kryddsmör
1 citron, skalet
2 vitlöksklyftor
2 tsk malen koriander
2 tsk spiskummin
2 tsk chiliflakes
100 g smör, rumstempererat

1 litet blomkålshuvud
ca 300 g potatis
3 majrovor
ca 12 steklökar
rapsolja
salt och peppar

Servering
4 salladslökar

Portioner
4
Klipp upp kycklingen vid buken. Blanda smöret med vitlöken och kryddorna och bred ut kryddsmöret under kycklingskinnet. Tvätta och ansa grönsakerna och dela dem i grova bitar. Vänd runt grönsakerna i lite rapsolja och bred ut dem runt kycklingen. Stek i ugnen på 225° i 25–35 minuter. Skär salladslöken fint och strö över kycklingen innan servering.
Fotograf