Du behöver

Smörcrème
50 g äggula
125 g vit choklad
110 g grädde
40 g brynt smör
20 g mjölk
1/2 gelatinblad, blötlagt

Servering
havtornsglass
hasselnötter, rivna
harsyra

Koka upp grädde, mjölk och blanda den med äggula, vispa varm över vattenbad till 82°. Häll den varma smeten över chokladen och rör till en slät smet, rör därefter i det brynta smöret. Smält ner det blötlagda gelatinet i gräddblandningen, kyl. Servera med havtornsglass, rivna hasselnötter och harsyra.

Vinförslag från Trio: 2003 Nobless, Domaine des Sablonnettes, Loire, Frankrike. Biodynamiskt odlat. Joël et Christine Ménard gör en 100% botrytis på sauvignon blanc från Anjou. Sauvignon blanc-druvan ger en härlig syra mot den kraftfulla botrytiskaraktären.

Fotograf