Du behöver

Marängbotten
3 st Äggvitor
1 krm ättika
2 dl Socker
1 dl hasselnötter - grovt hackade

Fyllning
2 dl lemoncurd
2 dl hallon

Servering
2 dl Grädde - vispad
3 dl Färska hallon
1 st ask ätbara blommor
1 st citron - skalet

Portioner
1

Vispa äggvitor och ättika till ett vitt skum. Tillsätt socker och vispa skummet styvt. Vänd i hasselnötterna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rita en 25 cm bred cirkel med blyertspenna. Sprid ut smeten jämnt i cirkeln. Baka i ugnen på 100° i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar på eftervärme.

fyllning: Mosa hallonen. Blanda i lemoncurden.

servering: Placera marängbottnen på ett tårtfat. Bred fyllningen över. Toppa med grädde. Dekorera med färska hallon, blommor och rivet citronskal.

Tips: Marängbottnen kan bakas några dagar i förväg. Förvara torrt fram till servering.

Fotograf