Hasselnötsdröm

Vill man ha något sött till kaffet är detta en helt underbar liten skapelse, söt och med massor av hasselnötter. Nötcrèmen kan självklart användas till andra saker också: i tårtor, som kakfyllningar eller topping på muffins – eller bara ätas rakt av!


Portioner: 16 dubbelkakor
Du behöver: 

200 g hasselnötter, malda
1 dl rårörsocker
80 g ljus sirap
2 äggvitor
1/2 msk bakpulver

Nöt- och chokladcrème
100 g smör
1 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1 dl hasselnötter
1 dl cashewnötter
100 g mörk choklad

Blanda alla ingredienser till kakorna. Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Tryck till dem något och försök se till att de blir ungefär lika stora. Grädda på 200° i 8–10 minuter. Låt kakorna svalna på galler.

Nöt- och chokladcrème: Vispa ihop smör, florsocker och äggula. Smält chokladen. Mixa nötterna fint. Blanda ihop alla ingredienser till en crème.

Lägg ihop kakorna med nöt- och chokladcrèmen mellan.

Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman