Du behöver

Hamburgare

600 g Nötfärs
1 msk liquid smoke
salt och svartpeppar

Chili- och paprikadressing

1.5 dl majonnäs
0.5 dl chilisås
1 st röd paprika
1 st vitlöksklyfta
tabasco
Salt
svartpeppar

Klyftpotatis

4 st bakpotatisar
2 msk rapsolja
Salt

Tillbehör

4 st hamburgerbröd
Salladsblad
4 st tjocka skivor ost t ex emmentaler
1 st rödlök
2 st tomater
2 st saltgurkor
8 skivor knaperstekt bacon

Portioner
4

Blanda nötfärsen med Liquid Smoke samt salt och svartpeppar. Forma till hamburgare.

Chili- och paprikadressing: Finhacka paprika och vitlök, blanda med majonnäs och chilisås. Smaka av med tabasco, salt och svartpeppar.

Klyftpotatis: Klyfta bakpotatisarna och förkoka klyftorna i saltat vatten. Pensla med rapsolja och grilla klart. Avsluta med att salta.

Servera: Grilla hamburgarna, lägg på ostskivorna sista minuten. Skär rödlöken i ringar och grilla dem. Skär tomaterna och saltgurkorna i skivor. Grilla gärna bröden före servering. Montera ihop hamburgaren och servera tillsammans med klyftpotatisarna.

Fotograf