Halstrade kräftstjärtar med avokadocrème och laxrom

Använd helst råa kräftor, för det ger absolut bäst resultat. Om du bara får tag i kokta kräftstjärtar, låt då smöret först bli brynt och lägg sedan i kräftstjärtarna så att de precis hinner bli varma; på så sätt undviker du att få sega kräftor. För att lyxa till det lite mer, byt ut laxrommen mot löjrom.


Portioner: 4
Du behöver: 

16 stora fina kräftstjärtar från havskräftor
1 citron, skalet
ca 50 g smör

Avokadocrème
1 avokado
2–4 tsk citronsaft
salt och peppar

Servering
1 burk laxrom (80 g)
1/2 dl rödlök, finhackad
16 sockerärtor
1 citron
dill

Smält smöret. Riv ner citronskalet och låt smöret börja bli lite brynt. Precis före servering, stek kräftstjärtarna i 2–4 minuter beroende på hur stora de är. Håll koll på värmen så att smöret inte bränns, utan endast blir brynt.

Avokadocrème: Mosa avokadon och smaka upp den med citronsaft, salt och peppar.

Servering: Strimla sockerärtorna. Dela citronen i 4 bitar och grilla dem i grillpanna. Bred ut avokadocrèmen på tallrikarna. Lägg ut kräftstjärtarna, laxrommen, rödlöken, sockerärtorna och citronen. Avsluta med att toppa med dill och skeda över det brynta citronsmöret.

Vinförslag: 
7602 Louis Roederer Brut Premier, Champagne, Frankrike 369:–
Bild för Malin Broman

Mer från Malin Broman


Bild för Malin Broman
Bild för Malin Broman