Klassisk lätthalstrad torskrygg med enkla med smakrika tillbehör så som dill, pepparrot och grönt äpple.
Du behöver

500 gram torskrygg
1 grönt äpple
1 paket bacon
Ca 8 normalstora potatisar
100 gram smör
Pepparrot
Några dillikvistar
Salt & vitpeppar

Portioner
4

Skala potatisen (gärna mjölig sort) skär i mindre bitar & koka mjuk i saltat vatten.

Skär bacon i fina strimlor & stek knaprigt. Låt rinna av på papper.

Häll av vattnet från potatisen, krossa den lätt med en visp, rör i bacon & smaka av med lite vitpeppar.

Låt gärna fisken ligga framme i ca 35-40 minuter innan du steker den. Salta den rikligt & lite nymald vitpeppar. Stek i smör, ca 2 minuter på varje sida. Lägg i en ugnsform & låt gå färdigt i ugnen på 125 grader. Jag brukar låta min gå till ca 48-49 grader & sen får den vila i några minuter. Gärna lite flingsalt på fisken innan servering.

Bryn smöret i en panna. Låt det verkligen få bli brynt & få den härliga karamellliknande doften. Tärna äpplet & tillsätt det i det brynta smöret.

Servera fisken med färskriven pepparrot, ringla över det brynta smöret & strö över några dillkvistar.