Halstrad anklever med äppelchutney


Portioner: 8
Du behöver: 

500 g färsk anklever
4 st Aromaäpplen
1 kanelstång
1 dl socker
2 kvistar timjan
2 msk äppelcidervinäger
salt, peppar, cayennepeppar
skivad brioche eller annat bröd

Skär äpplet i små tärningar. Lägg tärningarna i en gryta tillsammans med kanel, socker, timjan och äppelcidervinäger. Låt sjuda utan lock tills det är väl sammankokt. Smaka av, chutneyn ska vara söt-syrlig med lite styrka i eftersmaken. Låt kallna. Skiva anklevern, krydda med salt och peppar. Vänd skivorna i vetemjöl och stek dem i het panna med lite fett i. Lägg upp den halstrade anklevern på rostade brödskivor, toppa med en spole av äppelchutneyn.

Bild för Fredric Bengtsson

Mer från Fredric Bengtsson


Bild för Fredric Bengtsson